Evde lahana turşusu yapalım

image
1 küçük lahana
1 çay kaşığı şeker
8-10 dis sarmısak
3-4 defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 limon 1 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı kaya tuzu

Lahananın dış yapraklarını atınız. Diğer yapraklarını yıkayıp üç parmak genişliğinde dilimleyiniz. Nohut, defne yaprağı ve sarmısak koyarak kavanoza yerleştiriniz. Limon, şeker ve kırmızı biber ilave edip üzerine tuzlu su dökünüz. Lahanaya bir ağırlık koyup, kapağını kapatınız.

Hergün suyunu başka bir kaba yüksekten akıtıp tekrar kavonoza dökerek havalandırıp mayalanmasını sağlayınız. 10 gün sonra serin bir yere koyunuz.Lahana Turşunuz hazır .
Afiyet Olsun    

Not: Turşu hazırlarken dikkat edilecek hususlar isimli yazımızı okuyunuz.   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s