Ev yapımı çilek reçeli yapımı

image

ÇİLEK REÇELİ

MALZEMELER

1 kg çilek
1 kg toz şeker
1/2 limonun suyu

image

ÇİLEK REÇELİ

HAZIRLANIŞI

Öncelikle ayıklayıp temizlediğimiz çileklerimizi tencereye alalım ve üzerini toz şekerle kapatıp bir gece bekletelim.
   Ertesi gün şeker erimiş,çilekler sulanmış olacak,hiç su eklemeden ocağa alalım orta ateşte kaynatalım ve ocağın altını kısalım,kaynadıktan sonra köpüklerini toplayarak en az 25-30 dakika pişirelim.Bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz,süreyi kıvamına göre ayarlamalısınız.

ilk kez reçel yapıyorsanız başarılı olmama ihtimaliniz var ama üzülmeyin ikinci de olmadı üçüncü denemede başaracaksınız.Kıvamını anlamak için reçeli yapmaya başladığınızda buzluğa küçük bir tabak koyalım ki soğusun.Malum reçel soğuyunca kıvamı daha koyu olur.
Bunu test etmek için bu tabak bize gerekli.
  Ben orta kıvamlı severim siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız biraz daha fazla kaynatın ama abartmayın ki reçeliniz pekmez kıvamına gelmesin.
  Reçelden 1 çay kaşığı kadar soğuk tabağa döküp,parmağınızla kontrol edin eğer çok akışkansa biraz daha kaynatın,yok eğer istediğiniz kıvama gelmişse,limon suyunu da ekleyip bir süre sonra ocaktan alabilirsiniz.
  Yalnız ocaktan almadan önce köpüklerini toplamayı unutmayın ki şekerlenmesin.

Ocaktan aldıktan sonra kavanoza boşaltıp soğumasını bekledikten sonra kapağını sıkıca kapatıp,ışık ve nem almayan bir yerde saklayalım

AFİYET OLSUNhttp://tabiateczane.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s